fbpx

Waarom Zumba?

Hou je van dansen en wil je tegelijk werken aan je conditie en je lijn? Feestje, lol én in vorm zijn? Dan is Zumba iets voor jou.
Zumba betekent ‘bewegen en plezier maken’! Zumba is een leuke training (aerobic en fitness) die wordt afgewisseld met korte danscombinaties op swingende latinmuziek. Salsa, Merengue, Flamenco, Cumbia, Samba, Cumbia, Reggeaton en hip-hop. Het is een vetverbrandende en spierverstevigende workout. Met elke swingende Zumba workout beweging werk je aan je onderlichaam, middel (buikspieren) en bovenlichaam. Je verbrandt in alle drie de gebieden tegelijk. Op een leuke manier werk je aan je conditie, verbrand je vet en brengt daarmee je lichaam mooi in vorm. Elke les is een groot feest, door de opzwepende muziek en leuke bewegingen merk je niet eens dat je aan het sporten bent. Zumba kent geen moeilijke choreografie en is geschikt voor iedereen die van lekker swingen houdt.

 

Vetverbranding:

Zumba fitness volgt de aerobic- en intervaltrainingsmethode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt 500 tot 1000 calorieën per les verbranden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau en het intensiteitsniveau.

Spierversterking:

Gedurende de hele Zumba les krijg je een goede controle over je kern/torso – oftewel je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je strakkere buik- en rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen.

Betere conditie:

Conditie of cardiovasculaire aanpassing houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam – je hart – wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.

Meer flexibiliteit:

Na zo’n 60 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretchoefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.

Betere coördinatie:

Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.

Ontspanning:

Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.